Φαράγγι Γερακίνας (Γεράνεια)

Στις 24 Σεπτεμβρίου  2011 ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου  κατέβηκε και ασφάλισε το φαράγγι της Γερακίνας στο Σχοίνο.
Το μήκος του είναι 1000 μέτρα και η  υψομετρική διαφορά  300 μέτρα.  Έχουν ασφαλιστεί  16 καταρράκτες  με διπλές πλακέτες  ενωμένες με ιμάντα.  Υπάρχει μία τραβέρσα,  μια παράκαμψη και έχει αρκετά σημεία διαφυγής
Η κατάβαση του φαραγγιού δεν έχει τεχνικές δυσκολίες  και είναι κατάλληλο για εκπαίδευση. 


Το φαράγγι της Γερακίνας βρίσκεται πάνω από το Σχοίνο. Η πρόσβαση του γίνεται από το δρόμο της Αγίας Μαρίνας Πισσίων. Από τα Πίσσια και σε απόσταση 1500 μέτρων περίπου, στο δρόμο προς Σχίνο, συναντάμε προσκυνητάρι και  χωματόδρομο που φεύγει διαγώνια δεξιά. Υπάρχει και πινακίδα που γράφει προς Αγία Μαρίνα. Παίρνοντας  το χωματόδρομο, που είναι καλής βατότητας και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων συναντάμε αριστερά μας μεγάλο πλάτωμα (υπάρχει και μια μισογκρεμισμένη καλύβα). Εκεί αφήνουμε το αυτοκίνητο. Από το πλάτωμα αυτό ξεκινάει άλλος χωματόδρομος που  τον ακολουθούμε και σε  500μ.  μπαίνουμε αριστερά στο φαράγγι. Υπάρχουν κόκκινα σημάδια σε δένδρα και δεξιά σε βράχο ένα Φ.
Η έξοδος βρίσκεται σε μια στροφή του δρόμου του Σχίνου προς Πίσσια πριν  βγούμε από τα τελευταία σπίτια του Σχίνου, όπου περνάει το ρέμα.


Φωτογραφίες